Despre noi

“Salutări din Roman!” este un demers civic particular, apărut din nevoia de reparație morală, rememorare utilă și recunoștință publică romașcană. Vom căuta să arătăm lumii, în imagini, și evenimentele care perturbă serenitatea municipiului Roman, precum și atacurile furibunde asupra locurilor patriarhale care îl definesc, provocate de o administrație publică locală tot mai nepăsătoare cu istoria locului și cultura sa identitară. Considerăm proiectul nostru un gest firesc de readaptare și supraviețuire urbană, o voce care să adune oamenii pe baricada acelorași emoții și simțiri, în folosul tuturor generațiilor care vor continua să trăiască pe meleaguri romașcane pentru moștenirea unor valori tradiționale comune.

“Neamul Mărculeștilor” este pseudonimul diaristic sub care semnează romașcanii:
– Daniel Marcu (n. 1968, Roman), poet și publicist independent, colecționar filatelist (specializat în marcofilie, istorie poștală și documente de interes local).
– Maria Marcu-PopArt (n. 1977, Roman), artist plastic independent, licențiată a Universității “Al. I. Cuza” din Iași (specialitatea Ecologie și Protecția Mediului, 1999).

 

 

Advertisements